U Kalesiji obilježen Dan ARBiH (FOTO)

Na prigodan način danas je u Kalesiji obilježen 15.april – Dan Armije RBiH, za područje Tuzlanskog kantona. Obilježavanje je počelo okupljanjem učesnika u centru Kalesije.

Postrojavanje nekadašnjih pripadnika ARBiH, MUP-a i civilne zaštite održano je na sportskom poligonu MSŠ u Kalesiji. Nakon postrojavanja, učesnici ovogodišnjeg obilježavanja Dana Armije su prodefilovali kroz centar Kalesije.

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na centralnom spomen obilježju u Kalesiji, prisutne delegacije, Vlade i Skupštine TK, općine Kalesija, Ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata FBiH, Patriotske lige, boračkih organizacija i udruženja TK-a , civilnih žrtava rata, predstavnici političkih subjekata i drugih organizacija odali su počast najboljim sinovima općine Kalesija i svim pripadnicima ARBiH koji su dali život za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Svečana akademija u povodu Dana ARBiH održana je na Trgu šehida u centru Kalesije, gdje su se prisutnima obratili načelnik općine Kalesija Sead Džafić, premijer Vlade TK-a Jakub Suljkanović, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH Salko Bukvarević,
predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Muzijet Kahrimanović , te u ime organizatora ratni komandat 245. kalesijske brigade Muhamed Avdić i Mirzet Alić, predsjednik ODB 23.maj Kalesija.

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona je ovom prilikom dodijelio “Zlatnu plaketu sa ljiljanom” premijeru Vlade TK-a Jakubu Suljkanoviću, načelniku općine Kalesija Seadu Džafiću, Mirzetu Aliću, predsjedniku ODB “23.maj” Kalesija i RTV TK-a.

Manifestacija je nastavljena sportskim takmičenjima i druženjem učesnika ovogodišnjeg okupljanja u povodu obilježavanja Dana Armije.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: