U Kalesiji jutros promjenjivo oblačno vrijeme

Iako su meteorolozi ovog jutra najavljivali sunčano i toplo vrijeme ipak je došlo o blagog rashlađenja sa slabom kišom. Trenutno je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 22 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 93 %, a atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Prema prognozama do kraja da se očekuje sunčano i toplo vrijeme, uz maksinmalnu dnevnu temperaturu do 35 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra (petak) se očekuje sunčano i vruće. U večernjim satima ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguć pljusak kiše praćen grmljavinom. Jutarnje temperature od 19 do 24, na jugu od 24 do 28, a najviša dnevna od 36 do 42 stupnja.

(Subota, 05.08.)., sunčano i vruće. U večernjim satima ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć pljusak kiše. Jutarnje temperature od 19 do 25, na jugu do 28, a najviša dnevna od 34 do 39, u Hercegovini i Posavini od 38 do 42 stupnja.

(Nedjelja  06.08.)., sunčano i vruće. Krajem dana i u večernjim satima u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu od 24 do 28, a najviša dnevna od 34 do 40, u Hercegovini i Posavini do 42 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološke prilike su i dalje nepovoljne. Temperature zraka bit će veće za oko 7 do 10 stepeni od prosjeka. Akumuliranje toplote uslovit će manjak svježine i tokom noći. Ove okolnosti negativno će djelovati na većinu ljudi. Rizične grupe poput djece, hroničnih bolesnika i starijih osoba trebale bi maksimalno reducirati aktivnosti, naročito u periodu od 11 do 17 sati. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: