U Gojčinu obilježena 25. godišnjica od stradanja prve civilne žrtve rata

U kalesijskom naselju Gojčin jučer je obilježena 25 godišnjica od stradanja prve civilne žrtve u agresiji na BiH. Inače napadi na kalesijsko područje su počeli 2.maja 1992. godine, upravo napadom na naselja Gojčin i Jelovo Brdo. Tog datuma je poginula 27-godišnja Nefisa (kćerka Alije) Osmančević. Poginula je od neprijateljskog metka od obližnje kuće, a pored nastradale Nefise ranjene su i njena snaha Sabina i dvogodišnji bratić Anel. Okupljanju u Gojčinu su prisustovali vijećnici u Mjesnoj zajednici, rodbina, komšije i prijatelji. Prisutnima se obratio otac nastradale, Alija Osmančević, kao i predsjednik MZ Jelovo Brdo, Sead Šehić, te komšija, ujedno i vijećnik u OV Kalesija, Jasmin Osmančević.

Oni su se u svom obraćanju sjetili događaja koji se dogodio na početku agresije na Kalesiju, ali i pozvali sve da se uključe u rješavanje aktuelnih problema u ovom naselju.

Kako kažu iz MZ Jelovo Brdo, pozivnice za obilježavanje ovog datuma su uputili općinskom načelniku i njegovim saradnicima, ali se niko od predstavnika Općine nije pojavio.

Poruka prisutnih je bila da se ovaj datum i dalje mora obilježavati, te se nadaju da će narednih godina biti veći broj okupljenih, kao i predstavnici Općine.

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.