U četvrtak promocija Alagićevog romana „Altruista“, promotor hafiz Nedim Botić

U četvrtak, 9. novembra, sa početkom u 17,00 sati, u Kalesiji, u sali BKC-a, održat će se promocija romana „Altruista – anomallije srca“ autora Selima Alagića. Osima autora, o knjizi će govoriti i hafiz Nedim Botić.

Roman „Altruista“ je priča o insanu koji nije idealan, bezgrešan ili najbolji. Priča o nekom koji se kajao za svoje postupke i koji se trudio da drugi oko njega uspiju, koji je bio na usluzi svojoj ženi, porodici, prijateljima, narodu i koji je htio zlo uzdići ka dobroti. (…) Ovaj roman ima naučnofantastične i bajkovite sfere od početka do kraja, ali najveća moć je dobrota koja je začinjena ljubavlju prema ljudima, jer ljudi su odabrani da budu stanovnici Allahovih najljepših stvaranja; džennetskih blagodati. (…) Ovo nije štivo koje će u oblast teorije književnosti donijeti nešto novo, već je nešto što će vas zabaviti, ali vam i koristiti.

Osmišljeno je prvenstveno kao replika mnogim drugim pričama koje ljudsku podsvijest navikavaju na loše, a namijenjena je i vama, koji svom umu i srcu niste dopustili da padnu, koji težite dobročinstvu, koji žudite za bolje sutra i za sve vas koji ne gubite nadu u Allahovu milost. Priča počinje u Samarkandu, prelazeći u Istanbul, a nastavlja se do tajanstvene planete Yeni Umut (Nova Nada). To je planeta na koju su, u želji da će na njoj pronaći nadu za nesmetanu predanost nauci, otputovali ili izbjegli veliki naučnici i talenti s planete Zemlje. Zbog toga značenje ove planete i jeste Nova Nada.

altruista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: