U četvrtak je Međunarodni dan darivanja knjiga: Poklonite i vi knjigu kalesijskoj biblioteci

U  četvrtak, 14. februara,  obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja književnica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Pod motom „Knjiga je najbolji poklon“ kalesijska bibloteka upućuje poziv svim građanima da na ovaj dan poklone barem jednu knjigu kalesijskoj biblioteci. Darivanjem knjige biblioteci, Vi zapravo jednu knjigu poklanjate svim našim članovima, odnosno svim građanima Kalesije koji se učlane u biblioteku. Na takav način Vaša poklonjena knjiga bit će Vaše trajno dobro.

Dragi prijatelji knjige, svaka Vaša knjiga dobro će nam doći. Ne mora to biti nova knjiga, može biti i ona koju ste već pročitali i koja stoji na Vašoj polici i čeka ko će je čitati.

Knjiga je najbolji čovjekov prijatelj. Darivanjem knjige Vi nama svima zapravo pokalnjate dobrog prijatelja.

Knjige možete donirati u četvrtak, 14. februara, od 8,00 do 16,00 sati, u prostorijama kalesijske biblioteke. Svaku poklonjenu knjigu ćemo evidentirati, kao i Vas cijenjene donatore. Na kraju ćemo objaviti spisak svih onih koji budu donirali knjige.

U ime svih čitalaca, JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i „Gradska biblioteka“, koja djeluje u sklopu ove ustanove,  svima se najsrdačnije zahvaljuju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: