U četvrtak 3. redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Za četvrtak, 29. aprila zakazana je 3. redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Na dnevnom redu ove sjednice naći će se 11. tačaka. Tako će vijećnici razmatrati Odluke o dodjeli Općinskih priznanja, načinu i uslovima raspodjele poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi „Stari MUP“ Kalesija i poslovnoj zgradi „DOM MLADIH“ Kalesija,  zatim Odluke o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje predsjednika i članova  Upravnih odbora JU Centar za socijalni rad Kalesija i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, kao i Odluke o raspodjeli sredstava za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2021. godinu. Vijećnici će, između ostalog, razmatrati Plan asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2021.godini, informaciju o higijensko-epidemiološkoj situaciji na području općine Kalesija za period 01.01. – 31.12.2020. godine. Vijećnici će još razmatrati informacije o radu Općinskog suda, Porezne ispostave i Biroa za zapošljavanje Kalesija za 2020. godinu.

Sijednica vijeća će se održati u prostorijama Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” sa početkom u 10 sati.

Dnevni red

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli Općinskih priznanja.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o načinu i uslovima raspodjele poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi „Stari MUP“ Kalesija i poslovnoj zgradi „DOM MLADIH“ Kalesija.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje predsjednika i članova  Upravnih odbora JU Centar za socijalni rad Kalesija i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o raspodjeli sredstava za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2021. godinu.
 5. Razmatranje i donošenje Programa uređenja građevinskog zemljišta na području općine  Kalesija za 2021.godinu.
 6. Razmatranje i usvajanje Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2021.godini.
 7. Razmatranje i donošenje Zaključka o podršci rudarima u Bosni i Hercegovini.
 8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o higijensko-epidemiološkoj situaciji na području općine Kalesija za period 01.01. – 31.12.2020. godine.
 9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Općinskog suda u Kalesiji za 2020. godinu.
 10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Porezne ispostave Kalesija za 2020. godinu.
 11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Biroa za zapošljavanje Kalesija za 2020. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: