U BKC-u predstavljena knjiga “Posljednji dani Allahovog Poslanika, s.a.v.s.” Saudina ef. Cokoje, Aldin ef. Smajić nagrađen putovanjem na Umru

U organizaciji Udruženja građana “Korak” i JU BKC “Alija Izetbegović” u Kalesiji je promovirana knjiga “Posljednji dani Allahovog Poslanika, s.a.v.s.” autora Saudina ef. Cokoje, profesora islamske vjeronauke u Gornjem Vakufu. Prije promocije Cokoja je održao predavanje o temi „Želiš li da Allah primi tvoje dove“. Njegovo izlaganje je sa velikom pažnjom slušalo stotinjak prisutnih  posjetilaca.

“Posljednji dani Allahovog Poslanika, s.a.v.s.” je druga knjiga Saudina ef. Cokoje. Prvu knjigu objavio “Oživimo srca, oplemenimo duše” objavio je 2014. godine. U novoj knjizi Cokoja piše o oproštajnom hadžu, o bolesti Muhammeda, a.s., o njegovom preseljenju, o izboru prvog halife Ebu Bekra… Kako je rečeno na promociji, Saudin Cokoja je prvi Bošnjak koji je objavio knjigu o ovoj temi.

Poslije promocije UG “Korak” nagradilo je desetak posjetlaca knjigama,a dodijeljene su i zahvalnice osobama koje su pomagali i pružali podršku “Koraku” u realizaciji mnogih projekata i akcija. Zahvalnice su dobili: hafiz Husejn ef. Smajić, Miralem ef. Pjanić, Aldin ef. Pjanić, Sabahudin Pezić, Samir Kalajdžić, Asmir Mešić, Refik Pjanić, Mahir Huremović, Halid Bećić, Bećir Bećić i Ferid Bećić,

“Korak” je priredio i posebno iznenađenje. Naime, za nesebičnu podršku i pomoć u radu  udruženja putovanjem na Umru nagrađen je Aldin ef. Smajić. Poklon mu je uručio Edis Mešić, sekretar “Koraka”. Aldin-efendija nije mogao sakriti suze radosnice kada je njegovo ime pročitano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: