Tribina SDA u Kalesiji: Vrh stranke na čelu s Izetbegovićem raščišćava redove

Tom prilikom je istaknuto da je SDA nepremostiva brana podjelama i bilo kavoj vrsti hegemonističkih projekata u Bosni i Hercegovini.

“Sasvim sigurno ćemo pobijediti i istrajati u borbi za suverenu, evropsku i prosperitetnu BiH”, rekao je potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

On je naglasio da je odgovor ove stranke na aktuelnu političku situaciju vrlo jednostavan te da je njegova glavna podloga jačanje BiH kao cjelovite, nezavisne, suverene i demokratske države, s njenim teritorijalnim integritetom i međunarodno-pravnim subjektivitetom.

“To je najvažniji strateški i programski cilj SDA. BiH je oduvijek bila tapiserija različitih naroda, vjera i tradicija. Mi želimo slobodnu i jaku državu u kojoj će svi narodi i građani uživati jednaka i demokratska prava. To je odgovor na sve napade kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, kako unutar BiH, tako i od onih koji neprincipijelno dolaze sa istoka i zapada, u pokušajima da se miješaju u unutrašnje stvari BiH”, rekao je Zvizdić.

Strateški i programski cilj SDA, naveo je Zvizdić, predstavlja odgovor novom i kako je ocijenio, interesantnom trendu kojim se na neki način pokušava bošnjačkom političkom faktoru onemogućiti jasno iskazivanje stavova.  “U narednom periodu naši ciljevi i prioriteti su vrlo jasni, a vezani su za evropske i NATO integracije, paralelno s tim radimo na ekonomskom razvoju BiH te stavljanju naših potencijala u funkciju ekonomskog razvoja”, poručio je Zvizdić.

Brojim prisutnima se, između ostalog obratio i Amir Fazlić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Povjereništva u Kantonalnom odboru SDA Tuzlanskog kantona, koji je tom prilikom podsjetio na nedavna unutarstranačka dešavanja u ovoj stranci.

“Nažalost, u SDA su se desile neke stvari koje nisu slučajne. Vrh stranke na čelu s predsjednikom Bakirom Izetbegovićem je krenuo malo da raščisti naše redove. Mnogo je onih koji su po rođačkoj ili nekoj drugoj liniji zapošljavali određene osobe. Takvim osobama smo rekli ne”, poručio je Fazlić.

Nastavio je riječima da se ovih dana radi na stabilizaciji SDA.

“S svih 13 općina stanje na terenu u TK je dosta dobro. Tamo gdje nije bilo, popravlja se i mi očekujemo na ovim izborima dobar rezultat. Ovo je prvi put da SDA jasno kaže ne onima koji su svoj lični interes stavili ispred interesa SDA i BiH”, zaključio je Zvizdić. Pored Zvizdića i Fazlića današnjoj tribini prisustvovao je i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, federalni ministar za boračko-invalidsku zaštitu Salko Bukvarević, bivši premijer TK Bego Gutić, kao i predstavnici SDA Kalesija.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: