Tople učionice dočekat će kalesijske srednjoškolce početkom drugog polugodišta

Učenike i profesore u MSŠ Kalesija dočekat će tople učionice početkom drugog polugodišta, s obzirom da je nabavljen novi kotao za centralno grijanje.

Naime, ovih dana započeli su radovi na instalaciji novog kotla za centralno grijanje koji će uskoro biti u funkciji. Kotao „Stilmetal“ snage 500 kilovata, koji bi trebao zagrijati školske prostorije, koštao je 15 hiljada maraka.  Sredstva za nabavku novog kotla obezbijedila je općina Kalesija, kroz rebalans budžeta za 2016.godinu u iznosu od 10 hiljada maraka, dok je preostalih 5 hiljada maraka osigurala MSŠ Kalesija. Izvođač radova na instalaciji kotla je kalesijska firma “Finesa“, čiji instalateri se nadaju da će posao završiti u naredna dva-tri dana.

Iako kupovinom novog kotla učenici i prosvjetni radnici više neće boraviti u zaleđenim prostorijama, ipak, problem sa grijanjem u kalesijskoj srednjoj školi neće biti u potpunosti riješen. Zbog zastarjelosti cijevi za grijanje evidentni su gubitci u toplotnoj energiji.

Tim povodom je menadžment MSŠ Kalesija poslao dopis Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a od kojih traže rješenje ovog problema.

Podsjećamo, posljednjih mjeseci prošle godine nastava u MSŠ Kalesija se održavala u hladnim učionicama, jer je „pukao“ kotao za grijanje. Direktor škole Bego Hadžić je odmah upoznao nadležno ministarstvo, ali je izostala reakcija. Škola nije imala na raspolaganju dovoljno sredstava za kupovinu novog kotla, ali je, na sreću, u pomoć priskočila općina Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: