Temperature i dalje u minusu, u Kalesiji jutros minus 11 stepeni

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je minus 11 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 93 procenta, atmosferski pritisak 992 hektopaskala. Prema prognozama, danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana moguć slab snijeg. Maksimalna dnevna temperatura oko minus 7 stepeni celzijusa.

Kvalitet zraka za dan 08.01.2017 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac.

Stanje na  putevima TK

Svi putni pravci na području TK su prohodni a saobraćaj se odvija bez zastoja.

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M – 4 Tuzla (Stupine) zbog izgradnje pješačkog mosta-pasarele u naselju Stupine saobraćaj se obustavlja u lijevim saobraćajnim trakama u oba smijera.

Požari (vikend)

 07.01. 2017

Grad Tuzla: PVJ Tuzla imala je jednu intervenciju, požar na dimnjaku u naselju Kojšino. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Kalesija: VJ Kalesija imala je intervenciju gašenja požara na motornom vozilu koje je bilo parkirano u pomoćnom objektu (garaža) u MZ Prnjavor. Požar je lokaliziran i ugašen.

Općina Srebrenik: PVJ Srebrenik imala je dvije intervencije, požar na stambenom objektu u naselju Tutnjevac i požar na dimnjaku u Srebreniku. Požari su lokalizovani i ugašeni

Općina Gračanica: VJ Gračanica imala je jednu intervenciju, požar na silosu u pilani Obrt komerc u naselju Pribava. Požar je lokalizovan i ugašen.

08.01.2017

Općina Kalesija. VJ općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara (dimnjak na stambenom objektu) u Kalesiji.

Općina Srebrenik.  Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je 2 intervencije na gašenju požara i to:  požar  (odžak u ul. Džemala Bijedića Srebrenik) i  požar (odžak u ul. 16 Muslimanske Brigade br.121 Srebrenik)

Općina Lukavac. VJ općine Lukavac imala je dvije intervencije na gašenju požara i to: garaža u Kuduzovićima i auto i garaža u Poljicu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: