Temperatura u Kalesiji od danas u plusu

Jutros je u Kalesiji hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je minus 11 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 994 hektopaskala. Prema prognozama, danas će preovladavati umjereno oblačno. Krajem dana moguće padavine. Maksimalna dnevna temperatura oko 4 stepena celzijusa.

Zbog izvođenja radova na elektrodistributivnoj mreži, danas u vremenu od 9 do 11,30 sati, bez struje će ostati naselja: Dedajići, Handžići, Kikači i Babina Luka.

Kvalitet zraka na području TK-a

Kvalitet zraka za dan 30.01.2017 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, dok se na lokalitetu Mobilna: Kladanj ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M – 1.8  Srebrenik, zbog radova na dalekovodu, danas od 10,30 do 14 sati moguće je sporije saobraćanje.

 

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša TK 30.01.2017. godine, proglasilo je „EPIZODU UZBUNE“  zbog zagađenosti zraka na području Grada Tuzla i  općine Lukavac.

Požari

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih imale su  i osam inervencija na gašenju požara i to:

Grad Tuzla, PVJ Tuzla imala je 3 intervencije na gašenju požara, dimnjaci na privatnim stambenim objektima u Tuzi i G. Tuzli.

Općina Živinice, IVJ Đurđevik imala je 4 intervencije na gašenju požara, dva dimnjaka i jedno PMV u Živinicama, te pomoćna zgrada u naselju Zukići.

Općina Srebrenik, PVJ Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju požara, dimnjak na privatnom stambenom objektu u Srebreniku. Požari su  lokalizovani i ugašeni.

NUS

Općina Lukavac. „A“ tim za uklanjanje NUS-a obavljao poslove na uklanjanju i uništavanju NUS-a na području općine Lukavac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: