Sve veća podrška dr. Osmanoviću: Pobjednički skup održan u Prnjavoru!

Građani općine Kalesija, svih političkih opcija, svakim danom pružaju sve veću podršku doktoru Muhamedu Osmanoviću, kandidatu SDP-a za načelnika Kalesije.

Nesebičnu podršku kandidaturi doktora Osmanovića sinoć su u velikom broju pružili građani Prnjavora!

Sa predizbornog skupa u Prnjavoru je upućena poruka da je doktor Osmanović sa hrabrim Prnjavorčanima u najtežim ratnim danima dobio bitku za oslobođenje Prnjavora i Kalesije. Dvadeset i četiri godine kasnije pred doktora Osmanovića i njegove saborce je postavljen novi zadatak – da Kalesiju učine prosperitetnijom i ljepšom za život svih njenih građana. Mještani Prnjavora su poručili da su i ovoga puta odlučno uz doktora Osmanovića, vjerujući u njegovu hrabrost i poštenje i da su uvjereni da će zajedno slaviti još jednu veliku pobjedu.

Obraćajući se prisutnima, doktor Osmanović je obećao da će sa pozicije općinskog načelnika učiniti sve da riješi problem prelaza preko željezničke pruge u Prnjavoru, kako bi se osigurala bezbjednost mještana. Dodao je da je spreman protesirati kod nadležnih institucija, zajedno sa stanovnicima Prnjavora i da će, ako izostane rješenje, kao općinski načelnik stati na čelo okupljenih građana dok se ne riješi ovaj problem.

Pored doktora Osmanovića, okupljenim građanima su se obratili i Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP BiH Kalesija, Galib Softić i Ismira Kurtić, kandidati SDP-a za OV Kalesija te Senad Šmigalović, nosilac liste SDP-a za predstojeće lokalne izbore. Svi zajedno su pozvali mještane Prnjavora da 02. oktobra, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, izađi na izbore i svoj glas poklone doktoru Osmanoviću, za bolju, prosperitetniju i ljepšu Kalesiju!

 

(Služba za informisanje SDP-a Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: