Sutra manifestacija “Kalesijski šampioni znanja 2021”

Sutra, u srijedu, 30. juna 2021. godine, sa početkom u 14,00 sati, u sali kalesijskog BKC-a, održat će se 8. manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2021“. Na svečanoj manifestaciji najboljim kalesijskim učenicima i studentima će biti dodijeljna 54 priznanja.

U nastavku pročitajte spisak ovogodišnjih dobitnika prizanja „Kalesijski šamion znanja 2021“:

Ajla Pezić, kćerka Hamida i Saide, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i učenik generacije OŠ Kalesija.

Lamija Jakubović, kćerka Adnana i Samre, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike i učenik generacije OŠ Rainci Gornji..

Amila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast, 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou muftijstva iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast i 4. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou rijaseta iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

Hadi Ćurtović, sin Jasmina i Melise, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike.

Amila Kamerić, kćerka Ahme i Sevahe, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Nerma Rabotić, kćerka Nermina i Zuhre, iz Vukovija Donjih, studentica 3. godine Medicinskog fakulteta u Tuzli. Prethodnu godinu završila sa prosječnom ocjenom 9,5.

Melisa Imamović, iz Miljanovaca, kćerka Senada i Sedine Imamović, studentica je treće godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli – Odsjek za engleski jezik i književnost. Drugu godinu završila sa prosjekom 9,58.

Elma Padžić, kćerka Nedima i Admire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

Eldar Halilović, sin Munevira i Hermine, učenik 4. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast i 3. mjesto na takmičenju učača Kur’anana nivou muftijstva – mlađi uzrast.

Lamija Mujanović, kćerka Mirsada i Mirnese, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Alema Avdibašić, kćerka Salmira i Amele, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i učenik generacije OŠ Tojšići.

Amela Dukić, kćerka Mirsada i Derviše, učenica 9. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i učenica generacije OŠ Vukovije.

Amila Jusufović, kćerka Ajida i Elvedine, učenica 4. razreda gimnazije MSŠ Kalesija, učenica generacije u MSŠ Kalesija.

Elma Avdić, kćerka Munevera i Sanele, učenica 9. razreda OŠ Memići, učenik generacije OŠ Memići.

Emina Mujanović, kćerka Emira i Enise, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Kenan Muhamedbegović, sin Amira i Sabine, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Nadira Subašić, kćerka Elvira i Amire, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Amina Bikić, kćerka Amira i Selme, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast.

Aldin Hodžić, sin Izeta i Vernise, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Lejla Sakić, kćerka Aldina i Amre, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Lamija Šišić, kćerka Teufika i Elvire, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i prvu nagradu na Federalnom takmičenju – kategorija violina.

Lamija Pjanić, kćerka Nermina i Mensure, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Sarah Hadžić, kćerka Mensura i Almedine, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Amna Bukvar, kćerka Mevludina i Vahide, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Tarik Karahodžić, sin Nedžada i Raseme, učenik 6. razreda iz Seljublja, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast.

Mirsad Dedić, sin Sanela i Mirele, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Haris Halilović, sin Samira i Haside, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike.

Ahmet Jahić, sin Mirzeta i Almire, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 4. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije

Ensar Hamidović, sin Enesa i Asmire, učenik 8. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

Lejla Sinanović, kćerka Edina i Sabine, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Lejla Fejzić, kćerka Senada i Mevlije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast. i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Adela Durić, kćerka Sakiba i Advije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Amel Subašić, sin Halila i Amire, učenik 5. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

Adi Šmigalović, sin Muhameda i Dine, učenik 6. razreda OŠ Tojšići, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

Arijana Ibralić, kćerka Mehe i Rahmane, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Nejra Alidžanović, kćerka Ahmeta i Hatidže, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Samra Baručić, kćerka Semira i Velme, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Dawud Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz kiraeta – stariji uzrast

Emrah Islamović, sin Elvisa i Ferzete, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika

Ajla Džambić, kćerka Asmira i Nurdine, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Majda Karić, kćerka Adnana i Elmedine, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Elma Omerović, kćerka Adnana i Jasmine, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Velida Ačkanović, kćerka Hamzalije i Ismire, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Ahmed Smajlović, sin Asmira i Muamere, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast

Merjem Arifović, kćerka Adina i Hajrije, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

Ajla Merić, kćerka Izeta i Admire, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Amna Đedović, kćerka Almira i Arnele, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Lamija Mujkić, kćerka Elvira i Mirele, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Amna Musić, kćerka Suada i Amele, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Ajlin Delić, kćerka Ismeta i Selme, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Muamer Paloš, sin Mirze i Mejre, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Ensar Mešić, sin Senada i Anele, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Umihana Barčić, kćerka Mevludina i Naide, učenica 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast.

Samra Kulanić, kćerka Nermina i Sedine, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

Glavni partner „Proaktivi“ u realizaciji projekta „Kalesijski šampioni znanja“ je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a prethodnih godina partneri su bili i Medžlis IZ Kalesija, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, BZK Preporod Kalesija, MZ Kalesija centar, Behram-begova medresa, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, UG Korak, Neon Solucije…
Pokrovitelj manifestacije je Općina Kalesija.

Medijski pokrovitelji manifestacije su RTV TK, TV Neon, Radio Feral, te portali: kalesijske-novine.com, ntv.ba, nkp.ba, infoplus.ba, bhportal.ba…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: