Sutra manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2018“

Ovogodišnja manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2018“, održat će se sutra, 20. juna (srijeda), u 17,30 sati, u sali BKC-a. Na svečanoj manifestaciji će najboljim kalesijskim učenicima i studentima biti dodijeljno 60-ak priznanja.

Organizator  manifestacije je Asocijacija za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim Kalesija, a glavni partner je JU BKC „Allija Izetbegović“ Kalesija. Glavni pokrovitelji su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić. Projekta su podržali i: doo „Izbor“ Cazin Bošnjačka zajednica kulture Preporod Kalesija, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA – Sarajevo, Behram-begova medresa Tuzla, NEON solucije, Mjesna zajednica Kalesija centar i Udruženje građana “Korak” Kalesija.

Sponzori, i to veliki sponzori, ove manifestacije i ove godine su škola stranih jezika „Alphabet Centar za edukaciju“ Kalesija i kalesijska prevoznička firma „Hankom turs“.

Na manifestaciji će biti nagrađeni najbolji učenici pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika. Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Također, bit će nagrađeni i najbolji sa takmičenja na nivou Medžlisa.

U nastavku pročitajte spisak ovogodišnjih dobitnika prizanja „Kalesijski šamion znanja 2018“:

 Emir Halilović, sin Samira i Haside, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Kanita Rakovac, kćerka Saliha i Zinete, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike i 6. mjesto na Iranskoj geometrijskoj olimpijadi.

 Mirha Čikarić, kćerka Hasana i Mevlide, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 1. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Hamza Imamović, sin Fahrudina i Amire, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i  3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike,

 Lejla Uščuplić, kćerka Muhameda i Medihe, učenica 4. razreda ekonomske škole.Učenica generacije Mješovite srednje škole Kalesija.

 Emina Jukanović, kćerka Ibrahima i Samire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

 Melina Šišić, kćerka Teufika i Elvire, učenica generacije OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatika – disciplina robotika, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije i 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou Medžlisa – stariji uzrast.

Refija Sakić, kćerka Ekrema i Mersihe, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije i 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike

 Nahla Mujanović, kćerka Nisveta i Nasihe, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast i 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou muftijstva – mlađi uzrast.

 Medina Ćatić, kćerka Damira i Jasmine, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Amila Alikadić, kćerka Zuhdije i Adise, učenica generacije OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou Medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Mehmedalija Bikić, sin Amira i Selme, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou Medžlisa – stariji uzrast i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Amila Nuhanović, kćerka Rame i Selime, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou Medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Almedin Alić, sin Mirzeta i Razije, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije i  3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Salim Čamdžić, sin Izudina i Fadile, učenik generacije OŠ Rainci Gornji i osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

 Hamza Hodžić, sin Jasmina i Asmire, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Lamija Jakubović, kćerka Adnana i Samre, učenica 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Meliha Sinanović, kćerka Mehmeda i Asmire, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Sakib Avdibašić, sin Adnana i Džemile, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Emina Jahić, kćerka Zijada i Besime, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Amna Imamović, kćerka Mehmedalije i Hurije, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Adelisa Tabalović, kćerka Huse i Sadije,  učenica generacije OŠ Memići,.

 Amina Omerović, kćerka Nermina i Mersije, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Ajla Jašarević, kćerka Nedžada i Nisvete, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Nurdina Ramić, kćerka Ibre i Nure, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Dženan Čanić, sin Fehima i Elvedine, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike – Access, baza podataka.

 Almira Hamidović, kćerka Halima i Asmire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

 Tarik Jakubović, sin Ibrahima i Sanele, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i  3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Melika Hadžić, kćerka Nijaza i Naze, učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Amina Bikić, kćerka Amira i Selme, učenica 4. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

 Selma Ibralić, kćerka Teufika i Enise, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

 Tarik  Halilović, sin Nermina i Zane, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Edina Bajrić, kćerka Nedžada i Mirsade, učenica 9. razreda OŠ Vukovije, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Rifet Musić, sin Refika i Mine, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Muaz Hodžić, sin Mihada i Safije, učenik  8. razreda OŠ Vukovije, 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast.

 Amra Hadžić, kćerka Raifa i Mirzame, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

Eldin Imamović, sin Zikrije i Nisvete, učenik 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto  na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

 Namik Sakić, sin Hidajeta i Azre, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Anida Imamović, kćerka Mirzeta  i  Admire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Amina Suljkanović, kćerka Bajre i Suade, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Emila Dukić, kćerka Mulazima i Samire, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Enes Mumić, sin Šabana i Elvire , učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Merima Zulić, kćerka Mehmeda i Salmire, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Tarik Karahasanović, sin Rusmina i Almedine, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Aiša Mujkić, kćerka Mevludina i Hurije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

 Sejdina Sakić, kćerka Sejida i Fahira, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Lamija Mujanović, kćerka Mirsada i Mirnese, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Elnur Avdibašić, sin Salmira i Amele, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Danis Kuralić, sin Damira i Edine, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Enis Mehić, sin Envera i Advije, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Arnela Mujić, kćerka Elmedina i Amele, učenica 4. Razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

 Dawud Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 4. razreda OŠ Rainci Gornji, 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

 Elma Rožnjaković, kćerka Halida i Edine, učenica 9. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Amir Aščić, sin Asima  i Sadete, učenik  7. razreda OŠ Vukovije, 3. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Aldija Makalić, kći Zuhdije i Vanese, učenica 4. razreda veterinarske škole, drugorangirana na izboru učenika generacije MSŠ Kalesija.

Esma Husić, kći Muje i Mihade, učenica 4. razreda ekonomske škole, trećerangirana na izboru učenika generacije MSŠ Kalesija.

Dina Osmanović, kćerka Mustafe i Suvade, studentica 2. godine Fakulteta za inženjering i prirodne nauke – smjer Genetika i bioinženjering. Prosjek ocjena 9,8.

 Belma Omerbegović, kćerka Himze i Mevlide, studentica 3. godine Mašinskog fakulteta. Prosjek ocjena – 9,5.

 Emir Hadžić, sin Himze i Zijade, student 3. godine Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Prosjek ocjena – 9,7.

 Alen Mujkić, sin Seada i Hasije, student 4. godine elektrotehničkog fakulteta. Prosjek ocjena 9, 7.

Adelisa Zahirović, kćerka Ibre i Mejre, studentica 3. godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Prosjek ocjena 9,5.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: