Sud časti potvrdio: Sead Džafić, Fadil Alić i Said Joldić isljučeni iz SDA

Saopćenje za javnost Općinskog odbora SDA Kalesija

 Sud časti SDA BiH, potvrdio Odluku o isključenju Seada Džafića iz SDA

Ciljevi i interesi građana Kalesije i SDA su iznad interesa pojedinca

Općinski odbor SDA Kalesija, želi da informiše javnost, posebno članove i simpatizere SDA Kalesija, kao i ostale građane općine Kalesija a i šire, da u skladu sa demokratskim i moralnim principima, nastavlja sa „ozdravljenjem“ stranke što je strateški cilj SDA Kalesija, nakon nedavno provedenih unutarstranačkih izbora.

U proteklom periodu, svi smo svjedoci da su bivši članovi SDA Kalesija, zbog svojih ličnih interesa, napadali rukovodstvo Općinskog odbora SDA Kalesija, iznoseći brojne laži i uvrede, samo iz razloga što su onemogućeni da unutar SDA Kalesija, provode politiku ličnog interesa, što se kosi sa demokratskim i moralnim principima.

Članovi i simpatizeri SDA Kalesija su nadamo se prepoznali da su bivši rukovodioci unutar Općinskog odbora SDA Kalesija svojim nedjelima i mahinacijama rušili navedene principe a kroz svoj rad kršili zakone Bosne i Hercegovine.

Općinski odbor SDA Kalesija se zalaže i ističe da interes pojedinca neće nadvladati interes građana i SDA Kalesija bez obzira o kojem se pojedincu radilo.

U posljednje vrijeme, smo svjedoci da članovi koji su obnašali rukovodeće funkcije u SDA Kalesija i oni koji su se najviše okoristili i obogatili na račun pozicija i članstva u SDA Kalesija, pokušavaju na sva usta kritikovati SDA Kalesija koja im je sve omogućila, sa floskulama da SDA Kalesija nema budućnost bez njih a postavljajući ultimatume i uslove kako bi zadržali svoje pozicije u SDA.

Međutim u SDA Kalesija nema nedodirljivih i vječnih i ističemo da zakoni države Bosne i Hercegovine se moraju poštivati i važiti za sve građane bez obzira u kojoj stranci bili, a u prilog iznijetog navodimo i odluke koje su donešene u organima stranke a koje se tiču upravo ljudi koji su pokušali zloupotrijebiti SDA Kalesija za svoje lične interese i političke prosperitete.

Organi SDA Kalesija u proteklom periodu su iz svojih redova isključili jednog od tih, a radi se g-dinu Seadu Džafiću iz Kalesije a njegovu žalbu , Sudu časti SDA BiH je odbio kao neosnovanu tako da je Odluka SDA Kalesije potvrđena i Seada Džafića više i formalno nije član SDA.

11

Želimo da obavijestimo javnost da su u skladu sa članom 22 Statuta SDA, iz članstva kao i organa stranke, također isključeni g-din Said Joldić iz Memića i g-din Fadil Alić iz Sarača.

Općisnki odbor SDA Kalesija se ograđuje od djela i postupaka isključenih članova i ne želi da ima bilo kakvu vezu sa njima, bez obzira što se isključeni članovi u javnosti još uvijek predstavljaju kao zvaničnici SDA Kalesija, kako bi po ko zna koji put, stekli neku korist a posebno zbog narednih oktobarskih izbora u koje Općinski odbora SDA Kalesija ulazi sa kvalitetnim, moralnim i uglednim kadrovima za načelnika općine Kalesija i općinsko vijeće Kalesija.

SDA Kalesija će iz svojih redova očistiti sve one koji su svojim postupcima na bilo koji način naštetili ugledu stranke i koji su se ogriješili o zakone ove države a u svoje redove masovno učlanjuje, mlade, vrlo perspektivne kadrove sa visoko moralnim kvalitetima, koji će biti ponos SDA i naše Kalesije.

 

PREDSJEDNIK OO SDA KALESIJA

Halil Jahić, dipl.ing.rudarstva-geologije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: