STIGLA VODA ZA BRAĆU VALJEVAC

Četiri brata, dječaka iz porodice Valjevac koji se trenutno nalaze u Domu bez roditeljskog staranja u Tuzli, uskoro će dobiti krov nad glavom  u Donjim Vukovijama. Da bi se radovi na izgradnji kuće nastavili, prijeko potrebno je bilo dovesti vodu do objekta. Voda je dovedena iz općinskih sredstava, a jučer je u Donjim Vukovijama načelnik po ovlaštenju Općine Kalesija, Ismet Mešić  pustio vodu, čiji su radovi završeni  u najbržem roku.

Teška priča ova četiri dječaka Valjevac, počela je nakon očeve smrti, kad ih je potom majka napustila. Fahzeta i Samir Valjevac preuzeli su na sebe obaveze prema dječacima od kojih je najmlađi tada imao nepunu godinu dana.

Centar za Socijalni rad  u saradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti – Emmaus sagradili su prvi sprat kuće za braću Valjevac, a radovi se i dalje nastavljaju.

Samir Valjevac, koji se se brine za njih i pomaže dječacima, ističe da ogromna podrška načelnika po ovlaštenju, Ismeta Mešića ni ovaj put nije izostala. Da bi se nastavili radovi prijeko je potrebna voda u dvorištu i kući ova četiri dječaka.

Načelnik Ismet Mešić je obećao da će i u narednom periodu pomoći ovoj porodici kako bi im se kompletno obezbjedio krov nad glavom.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: