Srednjoškolci započeli projekat „Mladi novinari Kalesije i Zvornika“

Radio Feral iz Kalesije je započeo sa implementacijom projekta „Mladi novinari Kalesije i Zvornika“, finansiranog putem programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Osnovni cilj projekta je osnaživanje angažmana mladih u kreiranju i amplifikaciji plasiranja pozitivnih narativa i poruka orijentisanih prevashodno na mlade u Kalesiji i Zvorniku, područjima u kojima je prostor za takve sadržaje bitno marginalizovan.

Učesnici projekta „Mladi novinari iz Kalesije i Zvornika“ (po pet srednjoškolaca iz JU MSŠ Kalesija i Zvornika) će tokom šestomjesečnog projekta biti osposobljeni da samostalno realizuju razne teme podcast-a, koje će biti objavljene u programu Radija „Feral“ i na društvenim mrežama.

Predavači na treninzima su eminentni stručnjaci iz Media centra iz Sarajeva, koji će organizirati i implementirati Podcast bootcamp “Kako stvoriti podcast s utjecajem”, gdje će sudionici imati priliku naučiti kako proizvesti podcast seriju od faze ideje do implementacije potpuno formirane serije podcasta, naučiti razvijati naraciju u svojoj audio priči, naučiti najbolje prakse za audio intervju i kako pripremiti temu za intervju, naučite kako ugostiti podcast, raditi s govornim trenerom i kako koristiti naraciju i razviti putokaz za marketing, promociju i unovčavanjem novoosnovane serije podcasta predstavljen kao jedan od regionalnih medijskih utjecaja influencera za mlade.

Nakon što prođu trening, odabrani mladi iz dva već postojeća novinarska kluba iz srednjih škola u Kalesiji i Zvorniku započet će vlastiti show “većDanas”.

Svake sedmice će pripremiti, proizvesti i objaviti jednu emisiju podcasta (svaki mjesec 4 podcasta, ukupno 20 epizoda podcasta tokom temeljnog trajanja aktivnosti). Produkciju i postprodukciju podcasta vodit će profesionalci i mladi Radio Feral.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: