Spomen-soba u kalesijskom BKC-u oduševila Tarika Đođića, Abdulaha Sidrana, Adnana Rondića i Ademira Kenovića

Prilikom prekjučerasnjeg booravka u Kalesiji na promociji “Čuvrakuće”, kalesijsku Spomen-sobu “Kalesijski heroji odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 -1995” obišli su Tarik Đođić, Abdulah Sidran, Adnan Rondić i Ademir Kenović.

 

Bili su oduševljeni i fascinirani onim što su vidjeli. Svoje utiske zapisali su i u Knjizi utisaka. I inače, i oni i Goran Milić su iz Kalesije ponijeli odlične utuske.

Za Kalesiju i Kalesijce imaju samo riječi hvale.

Podsjećamo, promocija “Čuvarkuće” u Kalesji je bila u povodu obilježavanja Dana općine Kalesija (23.maj), a autor knjige Tarik Đođić, kao i pomotorii knjige, za koje možemo reći da su međ najvećim imenima u regionu, su došli na poziv direktora kalesjskog BKC-a Fahrudina Sinanovića.
Đođićeva knjiga jesu “odabrani Facebook statusi” koje je pisao na svom profilu, gdje je pobrao siimpatije velikog broja osoba širrom BiH i svijeta, a njegov način rada su na neki način počeli kopirati i drugi književnici.

Spomen sobu i vi možete obići svakog radnog dana, 08.oo – 16.oo sati, uz napomeno da se teba najaviti nekom od uposlenika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: