Školica gitare u Kalesiji: UPIS JE POČEO!

Osnovnoškolci i srednjoškolci iz Kalesije će od ove godine moći pohađati Školicu gitare. Aktivnost je to projekta „Mladi za umjetnost-umjetnost za mlade“ koji Art Centra Ankata realizuje u sardnji sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a koji je finansijski podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice i World Vision BiH.

Voditelj Školice je Adi Bešlagić, mladi muzičar sa dugogodišnjim iskustvom prenošenja osnovnih znanja i tehnika sviranja gitare djeci i mladima. Iskustvo je stekao vodeći grupe u Agora Centru Simin Han i Udruženju AKUSTIKUM iz Tuzle.

Projektom je obezbijeđen određen broj gitara koje će polaznici Školice moći koristiti na časovima. Časovi će se održavati u prostorijama JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. Polaznici Školice će biti podijeljeni u grupe od maksimalno šest polaznika kako bi se što kvalitetnije ispoštovale mjere zaštite od širenja virusa COVID-19.

Kako se prijaviti?

Pozivamo roditelje i zainteresovane da se informišu o detaljima i izvrše prijavu tako što će poslati poruku na Facebook stranici Art Centar Ankata ili pozivom na broj 062/196-482. Broj mjesta je ograničen, a poziv je otvoren do 04.12.2020. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: