Servisne informacije za utorak, 24.avgust 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  pet krivičnih djela. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, za tri osobe se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, a u sedam nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta.  Javni red i mir je narušen četiri puta. Evidentirano je i šest ostalih događaja.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodile su se četiri saobraćajne nesreće, u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci imali jednu intervenciju. Gasili su požar niskog rastinja u naselju Zelina.  

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 85 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja uz kašnjenja do 10 minuta na pojedinim letovima.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići, Mezarje, Kikači Centar, Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskrsca za Šehice do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: