Servisne informacije za utorak, 21.septembar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  10 krivičnih djela. Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojima su  tri osobe zadobile teške tjelesne povrede,  pet osoba je lakše povrijeđeno, a o povredema jedne osobe ljekari se nisu izjasnili. U šest  nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavaja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija. 

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 48 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena su tri dječaka.  

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.  

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Sokolovići i Jukanovići, od Begove pekare, Gutići i Dolina, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: