Servisne informacije za utorak, 19.oktobar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, u kojima je teške tjelesne povrede zadobilo jedno lice, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 3 lica. Evidentirane su 4 nezgode sa pričinjenom materijalnom štetom. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u kojoj je jedno lice zadobilo teške, a jedno lakše tjelesne povrede. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci  nisu imali intervencija. 

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 45 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica, a u privatnim porodilištima na području Tuzle također su rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Svi planirani odlazni i dolazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Zates – od magistrale, Javrići, Novo Naselje aerodrom, Od Begove pekare, Gutići i Dolina, Miljanovci od Mokrača prema Šehićima, Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: