Servisne informacije za utorak, 05.oktobar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela. Dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene, za jednu osobu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, a u dvije nezgode je zabilježena samo materijalna šteta. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata  evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Također,  zabilježen je i prekršaj prilokom kojeg je jednoj osobi oduzeta sloboda zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija. 

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka, dok je u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen jedan dječak.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema utvrđenom redu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište, Zenuni, Telica, Džafići i Masle I ,Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići,Prnjavor, Kurtici i Dubnica Donja, Memići – od riječice Tavne, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: