Servisne informacije za srijedu,08.april 2020.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela. Dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže povrijeđene a tri lakše. Javni red i mir je narušen 7 puta.  

Požar koji se jučer reaktivirao na području Husina tokom noći je stavljen pod kontrolu i nema ugroženih stambenih objekata. Tuzlanski vatrogasci su jučer tokom dana uz podršku kolega iz okolnih općina i gradova, gasili šumu i nisko rastinje na devet lokacija, i to Husino,Vidovići, Vilušići, Lanište, Studenac, Martinovići, Ravna trešnja, Kužići i Miladije. Osim toga obavili su i šest tehničkih intervencija.

Na području Kalesije u protekla 24 sata zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela niti saobraćajnih nesreća.

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 32 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je deset beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Hrasno Gornje i Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: