Servisne informacije za srijedu, 29.septembar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena, za jednu osobu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, u tri nezgode je zabilježena samo materijalna šteta. Također, evidentirano je šest ostalih događaja. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavaja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija. 

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 35 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.  

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Od  raskršća Medaš- Pista prema džamiji Vukovije Gornje- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Miljanovci od Mokrača do raskršća prema Šehićima, Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: