Servisne informacije za srijedu, 22.septembar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  4 krivična djela. Dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća, u kojima je teške tjelesne povrede zadobilo jedno lice, tri osobe su lakše povrijeđene, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za tri lica. Dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom. Zabilježena su i dva ostala događaja. Javni red i mir je narušen tri puta.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavaja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija. 

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 54 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.  

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, Džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići, Mezarje, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Gornji od raskrsnice za Šehiće do Begove pekare, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: