Servisne informacije za srijedu, 15.decembar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela. Dogodilo se  šest saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe zadobile tjelesne povrede o kojima se ljekari nisu izjasnili. U četiri nezgode je zabilježena samo materijalna šteta. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije. Gasili su požar na dimnjaku porodične kuće u Raincima Donjim, te uklanjali stablo u u Saračima. Vatrogasci PVJ Kalesija još uvijek su angažovani na čišćenju puteva.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 42 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Svi planirani odlazni i dolazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe na magistralnom putu prema Kalesiji, Šahbazi i Muratovići.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: