Servisne informacije za srijedu, 13.april 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene, za jednu osobu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Prilikom šest nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta. Također, evidentirana su dva ostala događaja. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Vukovijama Gornjim, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija  obavili su 59 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Svi dolazni i odlazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla se odvijaju prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje – od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići, mezarje, Zenuni, Telica –  Kikači Centar,  Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: