Servisne informacije za srijedu, 11.maj 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede, 4 lica su lakše povrijeđena, a o stepenu povreda za jednu osobu, ljekari se nisu izjasnili. Zabilježena su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.   

Radarska kontrola za 11. 5. 2022.:

09:20 – 09:50 sati – Babajići

16:00 – 17:00 sati Rainci Gornji

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija  obavili su 46 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođena su dva dječaka.

Svi dolazni i odlazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla se odvijaju prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, od  raskršća Medaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace i mosta Tojšići, Novo Naselje, Miljanovci, Hamzići, od Bijeljevca do Mokarača, Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: