Servisne informacije za srijedu, 06.oktobar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije. U Miljanovcima je izgorjelo 2 dunuma niskog rastinja i 1 dunum šikare. U Carskoj Bašti su izgorjela 2 dunuma niskog rastinja.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 42 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je deset beba, šest djevojčica i četiri dječaka, dok je u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen jedan dječak.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema utvrđenom redu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašici, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod  pijace, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Kalesija Gornja, Jusupovići i Pahunjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: