Servisne informacije za srijedu, 01.septembar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje   7 krivičnih djela. Dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice je smrtno stradalo. Teške tjelesne povrede zadobila je jedna osoba, dvije ososbe su lakše povrijeđene, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za dva lica. Dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda sa pričinjenom materijalnom štetom. Zabilježeno je i 5 ostalih događaja.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci su sinoć imali jednu intervenciju u Miljanovcima. Požar se ponovo aktivirao u jutarnjim satima. Pripadnici PVJ Kalesija su na terenu i trenutno gase požar.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 62 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 6 djevojčica i 2 dječaka.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, Farma, Dukići, Sokolovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: