Servisne informacije za četvrtak 8.februar 2018.

Prema informacijama iz MUP-a TK u protekla 24 sata na području našeg Kantona javni red i mir je narušen  1 puta, zabilježeno je 6 krivičnih djela i 6 saobraćajnih nesreće.

Na području općine Kalesija  dogodile su se dvije saobraćajne nesreće, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas će doći  do prekida u snabdijevanju električnom energijom u naselju Donje Hrasno u vremenu od 09:00 do 12:00 sati. Također, zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži i sutra (petak, 09.februar) doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom pojedinih naselja na području općine Kalesija. Struje od 9 do 10:30 sati neće imati mještani Kovačevića, od 11 do 12:30 sati bez struje će biti stanovnici naselja Handžići, dok će u periodu od 13 do 14:30 sati bez napajanja električnom energijom ostati građani naseljenog mjesta Babajići

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 57 pregleda.

U UKC-u Tuzla rođeno je jedanaest beba, od čega pet dječaka i šest djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Tubići i Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora i Huremi, Gornje Hrasno, Donje Hrasno, Babina Luka, Donji Rainci od stadiona u G.Rainci (Ciglana)  do stadiona D.Rainci u Pedićima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: