Servisne informacije za četvrtak, 21.juli 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje izvršenje  5 krivičnih djela. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala u naletu voza u Ševarima, 2 lica su zadobila teške tjelesne povrede, 7 lica je lakše povrijeđeno, a za 2 osobe se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za četvrtak, 21.juli:

08-09 sati – Prnjavor – Dubnica

16-17 sati – Rainci – Miljanovci  

Kalesijski vatrogasci su imali jednu interevenciju. Gorjelo je nisko rastinje iza zgrade Općinskog suda u centru Kalesije. Nakon interevencije vatrogasaca požar je gašen.   

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 65 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su tri djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: – Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, farma, Dukići, Soklovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Jelovo Brdo,Gojčin,Mahmutovići i Gaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.