Servisne informacije za četvrtak, 16. april 2020.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 4 krivična djela, a nije bilo saobraćajnih nesreća. Javni red i mir narušen 17 puta, od čega su policijski službenici Uprave policije TK izdali 15 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbi donesenih s ciljem sprečavanja širenja korona virusa. Nalozi su izdati osobama koje su tokom zabrane kretanja u periodu od 20:00 do 05:00 sati zatečeni van svojih domova bez potvrde poslodavca da u tom periodu trebaju biti na ulici ili na putu ka radnom mjestu, te zbog toga što su se kretali napolju bez nošenja maske, koja je obavezna oprema pri izlasku iz svojih domova.

Na području Kalesije u protekla 24 sata zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela, niti saobraćajnih nesreća.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 15 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, od Begove pekare, Gutići i Dolina, Miljanovci, Hamzići, od Bijeljevca do benziske pumpe u pravcu Sarača, Jelovo Brdo , Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: