Servisne informacije za četvrtak, 14.oktobar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice zadobilo lakše povrede, za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda, a prilikom 10 nezgoda evidentirana je samo materijalna šteta na vozilima. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodile su se dvije saobraćajne nesreće, u kojima su povrijeđena dva pješaka, a ljekari su konstatovali da se radi o lakšim tjelesnim povredama.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 50 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice, dok su u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena dva dječaka i jedna djevojčica.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema utvrđenom redu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište, Zenuni, Telica, Džafići i Masle I, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Jelovo Brdo, Gojčin,Mahmutovići i Gaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.