Servisne informacije za četvrtak, 12.maj 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  tri krivična djela. Dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, a za pet osoba ljekari se nisu izajsnili o stepenu povrede. Dogodilo se i šest  nezgoda sa pričinjenom materijalnom štetom. Zabilježena su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj je evidentirana meterijalna šteta. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.   

Radarska kontrola za 12. 5. 2022.:

10:00 – 11:00 sati – Kalesija Gornja

16:00 – 17:00 sati – Prnjavor  

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija  obavili su 53 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  devet beba, šest djevojčica i tri dječaka. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla rođena je jedna djevojčica.

Svi dolazni i odlazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla se odvijaju prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Zates – od magistrale, Javrići, Novo Naselje aerodrom – Od Begove pekare, Gutići i Dolina – Miljanovci – Mokrače do raskršća prema Šehićima – Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: