Servisne informacije za četvrtak, 08. novembar 2018.godine

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na području našeg Kantona evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela i dvije saobraćajne nesreće sa materijalnom štetom. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira

Na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća. Nije bilo krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 47 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 13 beba, od toga 8 dječaka i 5 djevojčica.
Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Međaš, Od Begove pekare, Gutići i Dolina. Miljanovci – Sarači od benzinske pumpe do raskršća prema Šehićima, Donji Rainci od stadiona Pedići i Zates, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

PREKIDI U NAPAJANJU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM 

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas i sutra će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom nekoliko naseljenih mjesta na području općine Kalesija. Prema najavama iz Elektroprivrede BiH danas u vremenu od 9 do 10:30 sati struje neće imati mještani koji žive u naselju Paljevine i industrijska zona u Gornjoj Kalesiji.

Sutra u istom periodu od 9 do 10:30 h struje neće imati sljedeća naselja: Carska Bašta, Ulica Hajrudina Mešića, Kalesija Gornja, Ulice Kalesijskog odreda i kapetana Hajrudina Mešića,  Novo Naselje, Paljevine, Palavre, Podrinjska i Sarajevska ulica, Pogon i Šahbazi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: