Servisne informacije za četvrtak, 07.januar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 5 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća, u kojima je 5 lica zadobilo povrede. Lakše su povrijeđene 2 osobe, a ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda za 3 lica. Javni red i mir je narušen 10 puta.

Na području Kalesije u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća, u Tojšićima, u kojoj je lakše povrijeđen pješak. Nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 47 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Svi planirani dolazni i odlazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se po planu letenja, uz kašnjenja od 10 minuta na pojedinim letovima.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno – Kehonjina kafana, Mejtefište, Zenuni, Telica, Džafići i Masle I, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: