Servisne informacije za četvrtak, 06.januar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona  evidentirano je izvršenje 3 krivična djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijeđeno 12 osoba. Osam ih je lakše povrijeđeno, a za četiri osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira. 

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 64 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Međunarodni aerodrom Tuzla: Svi odlazni i dolazni letovi odvijaju se prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići,mezarje, Zenuni, Telica, Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskrsca za Šehiće do Begove pekare, Jelovo Brdo,Gojčin, Mahmutovici i Gaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.