Servisne informacije za četvrtak, 04.novembar 2021.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teško povrijeđene, za četiri osobe se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, a u devet nezgoda je zabilježena samo materijalna šteta. Zabilježen su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili. Također, evidentirano je i jedno krivično djelo. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 40 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Svi planirani odlazni i dolazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište, Džafići i Masle, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Kalesija Gornja, Jusupovići i Pahunjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: