Servisne informacije za 31.08.2017

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija, na području općine Kalesija noć je protekla mirno. Nije bilo krivičnih djela, saobraćajnih nezgoda niti narušavanja javnog reda i mira.

Zbog suša posljednjih dana smanjenjen je kapacitet vode na izvorištu Krušik zbog če je i otežano je vodosnadbijevanje na podrčju općine Kalesija.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Dubnica Gornja  i Dubnica Donja i Hamzići u Miljanovcima, Kikači, Ćivića Brdo, G.Kikači, Kundakovići, i Brdo (D.Hrasno)

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 52 pregleda.

VRIJEME

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 12 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 99%, a atmosferski pritisak 987 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana se očekuje sunčano i toplo vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura do 30 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak 01.09.2017., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje do kraja dana. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući u Krajini, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 28 do 34 °C.

U subotu 02.09.2017., umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 34 °C.

U nedjelju 03.09.2017., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 28°C.

 BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 31.AVGUST  

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima, posebno u drugom dijelu dana kada će se djelimično pojačati osjet sparine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: