Servisne informacije za 27.10.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je vedro i svježe sa mjestimičnom maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 5 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 990 hektopaskala. Danas prije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama će biti dugotrajne magle. Od sredine dana naoblačenje sa sjevera će se proširiti na cijelu zemlju. Od poslije podnevnih sati prema kraju dana u Bosni kiša, na vrhovima planina i snijeg. Padavine nisu obilne. U Hercegovini padavine krajem dana uglavnom u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Vjetar prije podne slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu do 22°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža temperatura zraka.

U izvještaju iz PS Kalesija se navodi da se u protekla 24 sata dogodila jedna saobraćajna nesreća u Memićima prilikom čega je jedno lice lakše povrijeđeno.

Smeće se danas odvozi iz naselja Prnjavor, Kurtici i Huremi – AERODROM, Gornji Rainci od Begove pekare desna strana do stadiona  G.Rainci (Ciglana), MZ Tojšići – Centar, Novo Naselje, Bara, Gornji Tojšići do Hidana.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 26.10.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, dok se na lokalitetima Živinice i Mobilna: Teočak kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požar

PVJ Kalesija imala je intervenciju u 22:05  na gašenju kuće u mjestu Sarači. Požar ugašen u  24:00.

NUS

„A“ tim za uništavanje NUS-a,  FUCZ/KUCZ Tuzla radio na uništavanju NUS-a na radilištu u Pribitkovićima, općina Banovići.

„B“ tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla nastavio proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“ na području općine Banovići.

„B“ tim za deminiranje FUCZ Žepče i Mašinski tim FUCZ  nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“ na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: