Servisne informacije za 24.08.2017

Prema informcijama iz MUP-a TK,  u protekla 24 sata javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća.

Na području općine Kalesija zabilježeno je jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode, u kojima je osam osoba zadobilo je lakše tjelesne povrede.

Zbog suša, posljednjih dana smanjenjen je kapacitet vode na izvorištu Krušik zbog če je i otežano je vodosnadbijevanje na području općine Kalesija.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Bulatovci, ,Memići do rijeke Tavne, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići, od benziske pumpe Halilović prema Capardama, Rainci Gornji, Pilavdžići, Gutići, Međaš, Dolina, Vukovije Gornje- Masle, Ćive, Džafići

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 52 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 18 beba, 10 dječaka i 8 djevojčice.

POŽARI

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice su prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona pored nekoliko tehničkih imale i pet intervencija na gašenju požara i to na području Grada Tuzla, u naselju Husino gdje je gorio pomoćni objekat (štala) zatim na području općine Banovići u ulici Muslimanske brigade gdje je došlo do požara u stanu zatim na području općine Gradačac dvije intervencije i to u ulici Šehda gdje je gorjelo nisko rastinje ukupne površine cca 4 duluma i u naselju Vida II gdje je gorio voćnjak i njiva te na području općine Lukavac gdje je u centru Lukavca došlo do požara na motornom vozilu (skuter). Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

 

VRIJEME

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 991 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati sunčano i toplo vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura do 28 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak, 25.08.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35°C.

U subotu, 26.08.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37°C.

U nedjelju, 27.08.2017., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 38°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 24.AVGUST  

Nastavlja se period povoljnih biometeoroloških prilika. Jutarnji i večernji sati će biti osjetno svježiji, što bi trebalo povoljno djelovati na većinu populacije. Maksimalne dnevne temperature će biti u porastu, stoga hronični bolesnici i meteoropati ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je reducirati kretanje u najtoplijem dijelu dana i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.