Servisne informacije za 20.07.2017

Prema informacijama iz PS Kalesija na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodile su se tri saobraćajne nesreće. Nije bilo krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Bulatovci, Memići do riječice Tavne, Zukanovići, Hemlijaši, Kikači, Čivića Brdo, G. Kikači, Kundakovići, Babina Luka, Donje Hrasno, Miljanovci, Hamzići, Pezići do Sarača-Jahića.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasen jedinice su u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih imale i 6 intervencija na gašenju požara i to:

– PVJ Banovići je imala intervenciju na gašenju požara na niskom rastinju u naselju Mušići koji je lokalizovan i ugašen. Rano jutros oko 03,00 sata na lokalitetu Bećarska Kosa, Zelenboj (Konjuh) izbio je šumski požar koji lokalizovan od strane radnika JP „Šume TK“ i pripadnika PVJ Banovići. Radnici JP „Šume TK“ još uvijek dežuraju kod lokalizovanog požarišta,

– DVD Gradačac je imala intervenciju na gašenju požara na vozilu (kombi),

– PVJ Lukavac je imala intervenciju na gašenju požara na niskom rastinju u naselju Svatovac (Poljice),

– PVJ Srebrenik je imala intervenciju na gašenju požara na privatnoj kući u naselju Like. Požar je lokalizovan i ugašen, a pričinjena je veća materijalna šteta.

– PVB Tuzla je gasila požar na niskom rastinju i smeću na mezarju „Bukovčić“. Požar je lokalizovan i ugašen.

NUS

„A“ Tim FUCZ/KUCZ vršio je uništavanje NUS-a na području općine Kalesija.

“B“ tim za deminiranje Tuzla nastavio je proces deminiranja na zadatku „Gornji Pribitkovići 3“ na području općine Banovići.

Dana 19.07.2017. godine KOC Tuzla je zaprimio putem fax-a Prijavu NUS-a iz OSCZ Gračanica (PT mina) i proslijedio je za FUCZ putem fax-a i mail-a.

VRIJEME

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i toplo vrijeme.Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 21 stepen celzija, relativna vlažnost vazduha 90 %, a atmosferski pritisak 985 hektopaskala. Prema prognozama prijepodne se očekuje sunčano i toplo vrijeme, dok će u poslijepodnevnim satima doći do naoblačenja, uz mogućnost kiše.  Maksimalna dnevna temperatura do 32 stepena celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra se očekuje sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva, umjeren razvoj oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima centralne i juguzapadne Bosne može usloviti pljusak kiše. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 26, a dnevne od 32 do 38 °C.

U subotu 22.07.2017., sunčano i vruće. Prema kraju dana i u večernjim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 32 do 38 °C.

U nedjelju 23.07.2017., sunčano i vruće. Poslije podne, uz naoblačenje, u većem dijelu Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 30 do 36 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 20.JULI  

Slično kao u proteklih par dana, nešto ugodnije tokom jutra, nakon toga sparno, uz visoke vrijednosti temperature zraka. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja. Hronični bolesnici, starije osobe i djeca trebaju umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Nedostatak svježine u noći uzrokovaće dodatne probleme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: