Servisne informacije: Krađa u Hrasnu i saobraćajna nezgoda u Gornjim Raicnima

POLICIJA: 

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija zabilježeno je jedno krivično djelo. U pitanju je krađa u Gornjem Hrasnu. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. U saobraćajnoj nezgodi u Gornjim Raincima, u kojoj su učestvovala dva vozila, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Pored redovnih poslova i zadataka službenici policije su radili i po 3 prijave iz reda ostalih događaja. Službenici policije u Seuljublju pružaju asistenciju deminerskoj ekipi koja vrši deminiranje terena na potezu Priboj – Simin Han. Izvršena je i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju u smislu zajedničkih aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i hvatanju počinilaca krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i autokriminala.

VRIJEME: 

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 90 %, a atmosferski pritisak 984 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Maksimalna dnevna temperatura do 25 stepeni celzija.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 05.06.2014.

Opšta slika će biti povoljna, pod uticajem stabilnijeg vremena.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

Moguće su povremene pljuskovite padavine, što će kod osjetljivijih osoba uzrokovati blaže reakcije u vidu glavobolje, neraspoloženja i dekoncentracije.

Poželjno je slojevito se odjenuti.

STANJE NA PUTEVIMA:
Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone, dok putnička vozila saobraćaju uz povremene polusatne obustave.

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), saobraćaj je do daljnjeg obustavljen i preusmjeren na regionalni put (R-465 preko Ševarlija), gdje se teretna vozila do 4 metra visine propuštaju naizmjenično, dok putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnim putevima: R-458 Lopare-Gornja Tuzla, R-454 Bratunac-Drinjača, R-454 Fakovići-Skelani i R-455a Šekovići-Kaštelj.

Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju putnička i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Kladanj-Olovo, M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa) i Zvornik-Kalesija (na dionici Karakaj-Caparde).

Granični prelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: