Servisne informacije: Na području općine Kalesija palo 9,6 litara kiše po metru kvadratnom

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području naše općine zabilježeno je jedno krivično djelo, dok saobraćajnih nesreća i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naselja:  Memići – od riječice Tavne, Hemlijaši, Markovići, Muratovići, Vukovije Gornje-Masle, Ćive, Džafići, MZ Tojšići – Centar, Novo Naselje, Bara, Gornji Tojšići do Hidana.

VRIJEME:

Vrijeme: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme , uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 991 hektopaskal. U protekla 24 sata palo je 9,6 litara kiše po metru kvadratnom. Prema prognozama prije podne se očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok će u poslijepodnevnim satima doći do naoblačenja uz mogućnost kiše. Maksimalna dnevna temperatura do 27 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 24 do 30 °C.

U nedjelju 04.06.2017., sunčano. Poslije podne umjeren razvoj naoblake može u centralnim i istočnim područjima Bosne usloviti lokalne pljuskove, ponegdje uz grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 19, a dnevne od 26 do 31 °C.

U ponedjeljak 05.06.2017., sunčano, uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 18, a dnevne od 23 do 29 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 02.JUNI

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem nestabilnog i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima.

STANJE NA PUTEVIMA

Prema inforamcijama iz BIHAMK-a,  u većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila je umjerena, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar zbog radova u Donjoj Jablanici tokom dana saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

TUZLANSKI KANTON

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice, Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

Raskrsnica R-469 i R-471 u Banovićima Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 Živinice-Banovići-Ribnica i R-471 Banovići –Vijenac-Lukavac  u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R -471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: