Seoska biblioteka „Sultan Abdulhamid – Kalesija“ i JU BKC „Alija Izetbegović” pokreću projekat „KNJIGA“

Dr. Samir Vildić, koji se prije nekoliko godina, nakon školovanja, vratio iz Turske u Bosnu, odnosno u svoje Hemlijaše kod Kalesije, u svojoj rodnoj kući formirao je Seosku biblioteku „Sultan Abdulhamid – Kalesija“. Već ima nekoliko hiljada knjiga, a cilj mu je, kako kaže, kratkoročni, da prikupi 50 hiljada knjiga.

– Ovih dana, u saradnji sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija,  započinjemo projekat jednostavnog naziva – „KNJIGA“. U okviru projekta organizirat ćemo mjesečna predavanja na kojima će poznate ličnosti govoriti o raznim temama: o važnosti knjige, čitanja, učenja, ali i drugim aktuelnim temama današnjice. Predavanja će biti organizirana preko online platformi, link ćemo dijeliti putem društvenih mreža, na našoj FB stranici i na stranici BKC_a, kazao je dr. Samir  Vildić.

Prvo predavanje predviđeno je za 21. januar (četvrtak) u 18,00 sati. O temi „Važnost knjige u životu čovjek“ govorit će Fahrudin Sinanović, novinar i književnik.

U okviru projekta „KNJIGA“ predviđena je i izdavačka djelatnost.

–  Svojim dolaskom u Kalesiju Samir Vilidć je unio jednu novu energiju. Drago mi je da smo dogovorili saradnju na ovom projektu. Nadam se da će saradnja biti obostrano korisna i da će od nje najviše koristi imati ljubitelji knjiga, kazao je Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u okviru koje djeluje kalesijska Gradska biblioteka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: