Semir Mujkanović, vijećnik u OV Kalesija, pristupio SDP-u!

Saopćenje za javnost SDP-a Kalesija

Semir Mujkanović, vijećnik u OV Kalesija i predsjednik Vijeća MZ Seljublje, pristupio je danas kalesijskom SDP-u.

Kako je saopćeno iz SDP-a, vijećnik Mujkanović pristupnicu je potpisao u prisustvu predsjednika Općinskog odbora SDP BiH Kalesija Dževada Hadžića.

Prilikom potpisivanja pristupnice, Mujkanović je izjavio da je demokratizacija unutar SDP-a najviše doprinijela da se odluči na ovaj korak. Kako sam kaže, izbor kandidata za člana predsjedništva je pokazao da se jedino u SDP-u svaki član pita za bitne odluke.

Predsjednik Dževad Hadžić je izjavio da mu je drago što se Mujkanović odlučio na ovaj korak. Istakao je da je u posljednjih 7 dana SDP-u pristupilo blizu stotinu novih članova. Također, naglasio je i da će SDP nakon mubarek mjeseca Ramazana upriličiti svečano dodjeljivanje kartica i prijem novih članova.

Semir Mujkanović je rođen 03.09.1990 godine. Osnovnu školu završio u Seljublju, a Srednju medicinsku u Tuzli. Diplomirao 2013. godine na Medicinskom fakultetu u Tuzli, odsjek zdravstvenih studija. Stekao zvanje Diplomirani fizioterapeut. Trenutno je vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija. Dugogodišnji je aktivista u nevladinom sektoru, što su prepoznali i u njegovoj Mjesnoj zajednici te ga izabrali za predsjednika Vijeća MZ. 

 

OO SDP Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: