Semir Mujaknović proglašen za najboljeg nogometaša općine Kalesija u 2020.godini

Semir Mujkanović (FK Mladost Kikači) proglašen je za najboljeg nogometaša općine Kalesija za 2020. godinu. Mujkanović je kapiten i najbolji strijelac kantonalnog prvoligaša iz Kikača. Vodeći je i na listi strijelaca Prve lige TK sa 17 golova, u prvom dijelu sezone. Za najbolji klub proglašen je FK Mladost 78 iz Vukovija Donjih. Riječ je klubu koji je prethodne sezone osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi TK „Jug“ i izborio plasman u Prvu ligu TK, gdje se trenutno nalazi u gornjem dijelu tabele. Šef stručnog štaba ovog kluba Halil Mulahalilović izabran je za najuspješnijeg trenera općine Kalesija u 2020.godini.

Admir Đedović (FK Mladost Kikači) je najbolji nogometni radnik. Priznanje uposleniku preduzeća A3 promet je dodijeljeni za podršku klubovima s područja općine Kalesija. Specijalno priznanje dobio je Azmir Husiću, prvi čovjek FK Tuzla City, koji je pomogao u obezbjeđenju uslova za trening i takmičenje omladinskih škola fudbala u Kalesiji.   

U juniorskoj kategoriji najbolje rezultate ostvarili su mladi fudbaleri Bosne iz Kalesije, koji su pobjednici općinskog KUP-a i trenutno nastupaju u Omladinskoj ligi „Sjever“.

U kategoriji kadeta za najbolje je proglašena ekipa FK Memići, koji su jesenji dio sezone u Samostalnoj ligi TK-a okončali na diobi prvog mjesta.

Pioniri FK ”Rainci Gornji” su u 2020 godini bili najuspješnija ekipa naše  općine, u ligi koja je u organizaciji Nogometnog saveza TK, zbog čega su i dobili priznanje za najuspješniju ekipu u ovoj kategoriji.

Za najbolje cicibane izabrani su najmlađi fudbaleri Škole fudbala Respect Kalesija. Ova škola je redovan učesnik Općinske lige u kategoriji pretpionira, gdje su u sezoni 2019/2020 godine zauzeli prvo mjesto.

Žiri Nogometnog saveza općine Kalesija za izbor najboljeg nogometaša općine Kalesija radio je u sastavu: Mirsad Zulić, Edin Lokmić, Sulejman Sinanović, Asmir Alić i Safet Šahmanović.

Obraćajući se prisustnima, Damir Džafić, predsjednik NS općine Kalesija je istakao da su nogometni klubovi tokom prošle godine radili u otežanim uslovima zbog pandemije koronavirusa i izrazio nadu da će se situacija uskoro normalizovati i da će se navijači vratiti na tribine fudbalskih stadiona. Džafić se zahvalio općinskom načelniku Seadu Džafiću i općini Kalesija na dosadašnjoj podršci nogometnim klubovima u Kalesiji.  

Generalni sponzor tradicionalne 17.manifestacije proglašenja najboljeg nogometaša općine Kalesija za 2020.godinu bio je općinski načelnik Sead Džafić, a manifestaciju su još podržali „Cibos“ Tuzla i Tom cat Tuzla.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: