Selma Mešić -Hasanović, učiteljica koja je domaćom zadaćom zapalila internet

Već nekoliko dana  društvenim mrežama, kruži domaća zadaća koju je svojim učencima zadala učiteljica Selma Mešić-Hasanović iz Kalesije.

Učiteljica iz Kalesije, između ostalog, postavila i sljedeće zadatke: “Vidi bar jedan izlazak Sunca”, “Nauči igrati neku novu društvenu igru”, “Ostani u kontaktu s nekim od svojih prijatelja iz razreda”, “Napraviti sebi jednu ogrlicu ili narukvicu”, “Kupaj se u bazenu”, “Posjeti neki grad ili selo koje ne poznaješ”, “Gledaj oblake”, “Stekni bar jednog novog prijatelja”. “Vozi bicikl”, “Hodaj neko vrijeme bos/a po travi”, “Pročitaj barem dvije knjige i poneki strip”, “Oboji i ukrašavaj kamenje”, “Kad god ti je dosadno – čitaj”, “Posjetiti neku biblioteku”, “Reci nekome da ti je drag/a”, “Smij se dok te stomak i obrazi ne zabole”…

Na kraju domaće zadaće, učiteljica je napisala:

“I zapamtite: ne učimo za ocjene, već za život”.

Razgovarali smo s ovom kreativnom učiteljicom. Kako nam je kazala nije imala pojma da će ova zadaća izazvati ovoliku pažnju.

– Zadala sam je svojim učenicima jer sam smatrala, znajući ih, da im takva zadaća treba. Zadatke za domaću zadaću sam našla na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika – kazala nam je Selma Mešić – Hasanović.


 Ona je dodala da sve ovo nije trebalo zauzimati medijski prostor.

– Jednostvano, zadaću sam dala svojim učenicima isključivo jer sam mislila da je to samo domaća zadaća i ništa više. Međutim, kad sam vidjela da su roditelji oduševljeni, list na kojem sam napisala zadaću i podijelila ga učenicima, kasnije sam fotografisala i postavila na svoj Facebook profil. Uradila sam to onako, usputno, kao i mnoge druge stvari što postavljamo na Facebook.Inače, Selma je rođena u Sapni, a sada s mužem Admirom Mešićem, diplomiranim pravnikom, živi u Kalesiji. Njih dvoje su se upoznali u – kalesijskoj biblioteci. Imaju dvoje djece, blizance, sina Hamzu i kćerku Lamiju.

Fahrudin Hamzić, direktor OŠ “Kalesija”, ima samo riječi hvale za učiteljicu Selmu.

– Izuetno je kreativna. I ranije je radile s djecom neke stvari koje su naišle na odobravanje i djece i roditelja. Ona voli djecu i sa ljubavlju radi sa njima – kazao je direktor Fahrudin Hamzić.

  • Selmini učenici Foto: (Screenshot)

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: